Χρόνια πολλά ΘΡΥΛΕ!


Το καμάρι του Πειραιά και της Ελλάδας γιορτάζει 86 χρόνια ζωής που τον ανέδειξαν στον ένα και μοναδικό Θρύλο. Από την ιστορική συνάντηση στην ταβέρνα του Μοίρα και την κόντρα με τον "αθάνατο", Γεώργιο Αβέρωφ μέχρι την καταξίωση και την κατάκτηση 538 τίτλων (pics+vds).
"Φτερά στα πόδια, καρδιά μες στα στήθια που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια". Αυτό τον στίχο επέλεξε το 1930 ο Μίμης Βασιλειάδης για να ξεκινάει ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού.

Δώδεκα λέξεις, μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον "Έφηβο" που αγαπήθηκε σαν θρησκεία, από εκατομμύρια πιστούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. "Παλικαριά", "ντομπροσύνη" και "υπερηφάνεια" είναι έννοιες συνυφασμένες με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και ειδικότερα εκείνους που έμαθαν να μοχθούν για να βγάλουν το μεροκάματο, στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και όχι μόνο.


Τα παιδιά του λιμανιού, βρήκαν μέσω του Θρύλου, την χαρά και το χαμόγελο που τους έλειπε, είτε για να τους συμπληρώσει είτε για να τους… γεμίσει τις δύσκολες ώρες. Πανηγύρισαν μαζί του αμέτρητες κούπες και νίκες, με τον κάθε φίλο του Ολυμπιακού να έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία ερυθρόλευκης αγάπης.


Ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού 1930-31...

Ymnos by pklora7

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου